Renu Kashyap (1976)

Creative director
Moeder van Skye Avelon (2009) en Rumi Été (2021)

Renu Kashyap, met een Nederlands-Indiase achtergrond, is al meer dan twee decennia stylist, creative director en producer (mede met haar eigen productiehuis The Island Productions) voor de meest vooraanstaande mode- en designnamen van Vogue tot The Attico. Ze bracht een aantal jaar geleden bij Assouline bestseller Ibiza Bohemia uit, een eerbetoon aan de karakteristieke, stijlsettende eilandbewoners van Ibiza en het kloppende hart dat het eiland zo uitzonderlijk maakt: liefde, spiritualiteit, vrijheid.

‘Sinds (dochter) Skye in mijn leven kwam, voel ik sterk de roeping om inspiratie te bieden met betrekking tot kinderen. Skye was voor mij de inspiratie voor ons eerste moeder en dochter retreat. Ik herken veel in de carrièremoeders uit de stad die altijd maar de bal omhooghouden. Sinds ik in Ibiza woon, is dat gehaaste gevoel weliswaar voor mij geshift: kwalitatief leven in de natuur, veel dichterbij jezelf en een hogere energie, zelfonderzoek. Dat wil ik delen. Eerlijk, Palomas Libres is een droom die uitkomt.’

Haar feilloze esthetiek vertaalt ze in de aankleding van de retreats met een onmiskenbaar luxe, dromerig boetiekgevoel.

Liza Bot (1984)

Oprichter holistische kinderopvang, programmaontwikkelaar ouder- en kindretreats, kinderyoga – en kindermeditatiedocent, kinder- en gezinscoach
Moeder van Lizzy Alice (2019)

Liza Bot komt uit wat je noemt een spiritueel nest; haar vader studeerde filosofie en haar moeder zat bij een sociëteit in Amsterdam die de leer van een goeroe uit India aanhing. Yoga, meditatie, hindoeïstische liederen, het was als een tweede natuur voor haar. Eenmaal volwassen heeft ze die lijn in haar professionele leven voortgezet. Naar Ibiza emigreren om daar familieretreats te organiseren, was een droom die uitkwam. Net zoals het opzetten van een eigen kinderopvang met een holistische kijk midden in de wilde natuur. Ze gelooft dat ze hier is gekomen door de wet van aantrekkingskracht; leven vanuit je hart en wilskracht.

Tijdens een van de eerste retreats voor Palomas Libres bleek Liza zwanger, het allergrootste cadeau. Na de geboorte van Lizzy is voor Liza de ware zelfontwikkeling en groei gestart; kinderen zijn volgens haar de spiegels van de ziel. ‘Zo mooi aan deze connectieretreats is dat je ziet dat er een wisselwerking plaatsvindt. De kinderen raken geïnspireerd door de moeders, en vice versa. Ze gaan als herboren weer naar huis, het is een life-changing ervaring met onvergetelijke herinneringen.’ Het is haar wens om alle ouders met Palomas Libres te inspireren en alle kinderen de tijd te gunnen om te floreren.