Our spirit animal

Wij denken bij het woord Paloma aan vrede, liefde en vrijheid. Liefde voor moeder natuur en liefde voor al je naasten. Paloma is Spaans voor Duif. 

De wat lievere naam voor dit vrouwelijke diertje dat we allemaal kennen. Wanneer de duif je leven binnenvliegt wordt er aan je gevraagd je emoties onder de loep te nemen, ze mogen als wolkjes weer vertrekken. Vliegen naar grote hoogtes, met de belofte van vertrouwen op je intuïtie. Duiven staan symbool voor moederschap, dit spreekt ons enorm aan. De witte duif, de tortelduif, de vredesduif van Picasso, de postduif, de dakduif en zelfs de duif op de Dam van Amsterdam. Allemaal hebben ze het unieke vermogen om hun eigen melk te produceren, en zichzelf tijdens dit proces uit te hongeren voor beter resultaat.

Hoe mooi is dat, deze zelfopoffering voor hun kroost. Zonder zelf afwijzing, en vol volle overgave. Dit diertje vraagt ons ook om in verbinding te komen met je hogere zelf, vrede te voelen in jezelf en dit in harmonie met moeder aarde en het universum. Ook staat de duif bekend als spiritueel dier dat het contact tussen twee werelden representeert. Je wordt beschermd. Paloma we love you, je bent onze muse. De paloma wordt vaak afgebeeld met olijftak in de bek. liefde; lief voor en trouw aan elkaar zijn, waarbij men elkaar ook vrijheid gunt (hierbij worden twee duiven afgebeeld). Dit willen wij meegeven aan onze kinderen. Keuzes maken vanuit je hart, steady as a compass. De duif komt altijd thuis, thuis bij het gezin en thuis bij jezelf.